Pocketutgivning April 2011

Nu så, nu börjar det likna nåt! Pocketutgivning för april alltså, i april! Hoppas något kan passa, här finns både påskdeckare och aprilvädersromaner. Något för alla!

* 5 april Dead republic Roddy Doyle Vintage Classics

Roddy Doyle är ingen författare jag läst innan, men alla har vi väl sett och älskat filmen The Commitments som han skrivit manus till. I början av året köpte jag också en väldigt fin utgåva av hans roman Paddy Clarke, ha, ha, ha som tilldelades Bookerpriset 1993. Om den är läsvärd ger jag gärna Dead Republic en chans också.

Utkommen!

* 7 april Our tragic Universe Scarlett Thomas Canongate

Känd för sina tidigare romaner Popco och The end of Mr. Y. Här kommer den tredje romanen som handlar om en kvinna som är låst i en dålig relation och fångad i tiden så hon inte kan avsluta sin påbörjade bok.

Utkommen!

* 8 april Bittrare än döden Camilla Grebe & Åsa Träff Månpocket

Deckarsystrarnas andra bok om psykologen och psykoterapeuten Siri Bergman (Bergman verkar vara ett populärt efternamn, kanske är hon släkt med Kristina Ohlssons Fredrika Bergman?). Den här deckaren blev nominerad till Svenska Deckarakademins pris 2010.

Utkommen!

* 8 april Devils Peak Deon Meyer Månpocket

Deon Meyer vann The Martin Beck Award 2010 med sin Devils Peak. Eller Bästa till svenska översatta kriminalroman som det också kan kallas. I slutet av april kommer Meyer ut med en ny deckare, The end of the wasp season.

Utkommen!

* 8 april Släke Håkan Östlundh Månpocket nyutgåva

Månpocket satsar på ett gäng nyutgåvor. Här kommer de första två i serien om Gotlandspolisen Fredrik Broman (inte att förväxla med Kristina Ohlssons Fredrika Bergman).

Utkommen!

* 8 april Dykaren Håkan Östlundh Månpocket nyutgåva

Andra delen. Följande böcker i serien heter Terror, Blot, Jag ska fånga en ängel och Inkräktaren. Alla finns utgivna på pocket utom Inkräktaren som precis kom ut på Forum förlag.

Utkommen!

* 8 april På vinst och förlust David Nicholls Månpocket nyutgåva

Visste ni att David Nicholls fanns innan En dag gjorde entré i bokvärlden? Och visste ni att hans två tidigare romaner båda fanns utgivna på svenska på Norstedts förlag? Jag visste inte. Och det var nyss jag lärde mig att han är manusförfattaren till den geniala serien Kalla fötter (Cold feet). I alla fall, nu ger Månpocket ut hans två tidigare romaner på pocket, snygga nyutgåvor. Den här kom ut 2003 med originaltiteln Starter for ten.

Utkommen!

* 8 april Mitt livs roll David Nicholls Månpocket nyutgåva

En snygg nyutgåva av Nicholls andra roman. Den här kom ut 2005 med originaltiteln The Understudy. Bästsäljaren En dag kommer i svensk pocket först i juni.

Utkommen!

* 17 april Vem dödade ayatolla Kanuni? Naïri Nahapétian Sekwa förlag

Nahapetian föddes i Iran 1970 men emigrerade till Frankrike efter den islamiska revolutionen. Hon är journalist sedan många år och arbetar för närvarande på tidskriften Alternatives Économiques. Vem dödade ayatolla Kanuni? är hennes debutroman och den första i en serie.

Utkommen!
* 17 april Himlen i Bay City Catherine Mavrikakis Sekwa förlag

Mavrikakis föddes 1961 i Chicago av en fransk mor och en grekisk far. Hon undervisar i litteratur vid universitetet i Montréal. Himlen i Bay City är hennes fjärde roman men den första som publiceras i Europa.

Utkommen!
* 20 april Vårlik Mons Kallentoft Pocketförlaget

Den fjärde boken i Kallentofts deckarserie om Linköpingspolisen Malin Fors. Eftersom årstiderna fått ge namn åt böckerna och vi som känt har fyra årstider kunde man ju gissa att det här var den sista boken om Malin. Men, faktiskt inte, i juni i år kommer den femte (och sista?) boken och den heter mycket passande Den femte årstiden.

Utkommen!
* 20 april Inlåsta Emma Donaghue Pocketförlaget

Room (som den heter i original) är en extremt prisad roman. Det är Donoghues sjunde roman. Den blev en av The Man Booker Dozen 2010, den blev också tilldelad the Rogers Writers' Trust Fiction Prize samma år. Den blev kortlistad till the 2010 Governor General's Awards i Kanada och vann the Irish Book Award 2010. Slutligen är den nominerad för Orangepriset i år.

Utkommen!
* 20 april Bara ett barn Malin Persson Giolito Pocketförlaget

Malins andra roman kommer äntligen på pocket. Malin som också skrivit en av de bästa bloggarna jag läst. Tyvärr har hon slutat blogga. Varför då? Skriver hon på nåt nytt kanske? Eller sitter hon bara hemma i sin trädgård och solar och äter buffelmozzarella? Jag undrar jag. En sak vet jag dock, att den 20 april när pocketutgåvan av hennes Bara ett barn släpps, då ska ni kolla in här, för det vankas utlottning!

Utkommen!
* 20 april Alltför nära Linwood Barclay Pocketförlaget

Barclays andra deckare på svenska kommer snart på pocket. På engelska heter den Too close to home. Sedan tidigare finns Utan ett ord (No time for goodbye) på pocket, som står hemma i min bokhylla och väntar sen en bra tid tillbaka. I juni kommer en ny deckare på svenska, Morgonen hon försvann (Fear the worst). På engelska finns också Never look away och i september kommer en ny på engelska, The Accident.

* 20 april Hetta Ian McEwan Brombergs förlag

Bara ett par månader efter att Solar kommit på engelsk pocket kommer Hetta på svensk dito. Så snabb pocketutgivning gillas. Handlar om den globala uppvärmningen och en nobelpristagare som tror sig ha hittat lösningen. Bitvis rolig.

Utkommen!
* 26 april Sunset Park Paul Auster Faber & Faber

Austers senaste på pocket. Utspelar sig under den amerikanska bankkrisen 2008.

Utkommen!

Så, 16 titlar att mysa med i vårsolen! Hoppas dom räcker april ut. Jag ser mest fram emot Malin Persson Giolitos Bara ett barn och Kallentofts fjärde deckare.

3 kommentarer:

 1. Paddy Clark kan vara Doyles tråkigaste, så döm honom inte efter den. Barrytown-trilogin och The woman who walked into doors är fantastiska.

  SvaraRadera
 2. Äntligen kommer Sunset park i pocket!!!

  SvaraRadera
 3. Enligt O: jasså är det så? Den som vann Booker-priset och allt. Men jag skriver upp dina tips såklart!

  Frossa i böcker: hade du också längtat efter den? :-)

  SvaraRadera