Pocketutgivning Augusti 2011

Augusti kom och gick och så kom det även en hel del fina efterlängtade pockettitlar. Kolla in de superläckra omslagen på de fyra sista från Bonnier Pockets Klassikerserie.

* 1 augusti Den skakande kvinnan - eller en historia om mina nerver Siri Hustvedt Norstedts pocket

Hustvedts memoarbok om en märklig krampliknande sjukdom som hon lidit av sedan 2006. Den uppkom plötsligt under ett tal hon höll till minne av sin nyligen avlidne far. Full med medicinska fakta och inte alls romanig, men kanske intressant ändå för den som gillar ämnet eller Hustvedt.

Utkommen!
* 1 augusti Att föda ett barn Kristina Sandberg Norstedts pocket

En roman som fått fantastiskt bra kritik och jag skulle gärna se att Sandberg vann lite fler litterära priser också, hittills har hon mottagit Norrländska litteratursällskapets pris 2008. Dessutom utspelar sig romanen i mina hemtrakter, eller åtminstone i samma landskap. Första delen i en planerad trilogi som heter Romanen om Maj.

Utkommen!
* 5 augusti Monsieur Pain Roberto Bolaño Picador

Det här är en äldre roman av Bolaño från 1999.
Den utspelar sig i Paris och är berättad hypnotisören Pierre Pain. I april 1938  kontaktas han av Madame Reynaud, vars avlidne make han misslyckats hjälpa, att hjälpa den peruanske poeten César Vallejo som är på sjukhuset, drabbad av en odiagnostiserad sjukdom och oförmögen att stoppa sitt hickande.

Utkommen!
* 9 augusti Mike Larssons rymliga hjärta Olle Lönnaeus Ponto pocket

Mike Larsson har precis kommit ut från fängelset. Nu ska han återförenas med sin son är det tänkt, och även ta upp bekantskapen med sin allra bästa vän. Men efter bara nåt dygn har Mike Larsson snott en bil och efter det händer det konstiga och tråkiga saker. Men Mike har ett stort hjärta och värnar om sina vänner och de som står honom nära. Hur ska det gå?

Fantastiskt bra kriminalroman och nominerad till svenska deckarakademins pris 2010.

Utkommen!

* 10 augusti Kolka Bengt Ohlsson Bonnier Pocket

Ett nytt land. Ett nytt språk. En ny familj? Flickan i Bengt Ohlssons nya roman har flyttat med sin far från ett oglamoröst Lettland till ett magnifikt hus i England, det är faktiskt rena slottet. Hon har fått en styvmor, en styvsyster, ett eget fint rum. Hon får uppmärksamhet och kärlek. Det kunde inte vara bättre.

Ordet kolka fick jag lov att kolla upp på synonymer.se
kolka i sig dricka i stora klunkar, dricka häftigt, bälga i sig, hälla i sig, pimpla

Utkommen!

* 12 augusti Babylon Camilla Ceder Månpocket

Ceders debut Fruset ögonblick kom 2009 och ett år senare kom uppföljaren Babylon.

Samma dag som kriminalkommissarie Christian Tell och hans flickvän Seja Lundberg ska åka på sin korta men av Seja hett efterlängtade skärgårdssemester hittas ett par brutalt mördat på en av Göteborgs finare adresser.
Hon visar sig vara professor i arkeologi vid universitetet, han är hennes student.

Utkommen!
 
* 12 augusti Mysteriet på Père-Lachaise Claude Izner Månpocket

Del nummer två om bokhandlaren Victor Legris. Det är Kabusa böcker som ger ut de inbundna utgåvorna av deckarna och pocketarna ser lika mysiga ut. Några tycker dom är tråkiga, jag gillart. I slutet av augusti kom den tredje delen på svenska, Döden i Montmartre.

I Verlaines och Zolas, Renoirs och Toulouse-Lautrecs Paris i slutet på 1800-talet möter vi cancan-danserskor vid Moulin Rouge, forskare och sierskor i färgsprakande miljöer och där hamnar återigen bokhandlaren Victor Legris mitt i ett mordmysterium. En av Victor Legris tidigare älskarinnor, den vackra och förmögna änkan Odette de Valois, försvinner spårlöst på Père Lachaise-kyrkogården.

Utkommen!
 
* 12 augusti Nattvandraren Andrew Taylor Månpocket

John Holdsworth lever ett gott liv i 1780-talets London. Han är lyckligt gift, har en liten son och trivs med sitt arbete som mångsysslare inom bokbranschen. Så en dag förändras allt, utan förvarning drabbas han plötsligt av en serie tragedier. Det hela börjar med att hans son och hustru drunknar i Themsen och slutar med att hans företag går omkull. John är nu helt ruinerad, han har inte ens en egen bostad längre. När han kontaktas av en rik änka som ber om hans hjälp tvekar han inte. Arvodet är generöst, och han har inget mer att förlora.

Vill man läsa på engelska heter den The Anatomy of Ghosts

Utkommen!
 
* 15 augusti Strangled in Paris Claude Izner Gallic

På engelska har nu den sjätte boken om Victor Legris kommit ut på pocket. Alltså lite SPOILERvarning här nu när jag skriver om handlingen.

När den nygifte bokhandlaren Victor Legris uppmanas att lösa mordet på Louise Fontaine i slakteriet i stadsdelen La Villette är han först förbryllad över fallet. Men allt eftersom undersökningen fortskrider, upptäcker Victor, tillsammans med sin assistent och svåger Joseph, att i belle époque-Paris är unga flickor utan pengar eller bakgrund lika skoningslöst jagade som de alltid har varit.

Utkommen!

* 24 augusti Rivalen Harlan Coben Pocketförlaget

Pocketförlaget fortsätter att ge ut böcker i serien om sportagenten Myron Bolitar på svensk originalpocket, Fade Away heter den här på engelska och är nummer tre i serien. Riktigt roligt och spännande, som en actionkomedi skulle man kunna säga. Varför har det inte blivit film av fler av Cobens böcker (förutom Berätta inte för någon)?

I slutet på december kommer nästa del, I väntan på döden, Back Spin på engelska.

Utkommen!
 
* 24 augusti För mycket lycka Alice Munro Pocketförlaget

En ny novellsamling av Alice Munro som vann The Man Booker International Prize 2009. Ny tyckte jag ju lite so-so om Munros noveller. Men jag vet att många tycker om henne så därför tipsar jag. Alltså inte bara min egen smak som får utrymme här.

Utkommen!
* 29 augusti Emma Jane Austen Bonnier Pocket

Ska väl erkänna att Austen inte imponerat så värst på mig, inte mer än Brontë-systrarna. Men filmen Emma är så charmig på nåt sätt, så den här vill jag ska vara bra. Och så omslaget, som jag skrivit om här. Ingår i Bonnier Pockets klassikerserie och tillsammans med de tre följande titlarna är temat Passion.

Utkommen!
* 29 augusti Den franske löjtnantens kvinna John Fowles Bonnier Pocket

En av de bästa romaner jag läst är Fowles Illusionisten, jag önskar dom kunde dela ut Nobelpriset i litteratur postumt för han skulle vara så värd det. Bara fem år sedan han dog och han kunde mycket väl ha fått det tycker jag även om hans produktion inte var så stor.

Ingår i Bonnier Pockets klassikerserie.

Utkommen!

* 29 augusti Den allvarsamma leken Hjalmar Söderberg Bonnier Pocket

En av de vackraste romanerna om kärlek. Det räcker så.

Ingår i Bonnier Pockets klassikerserie.

Utkommen!
* 29 augusti Älskaren Marguerite Duras Bonnier Pocket

Duras är en författare jag vill läsa och läsa mycket av. Älskaren vann Goncourt-priset 1984 (L'amant) och det är väl lite synd att en författare bara kan vinna det priset en enda gång. Hon skulle ha skrivit några romaner under pseudonym.

Ingår i Bonnier Pockets klassikerserie.

Utkommen!


Texter tagna från förlagens webssidor, recensioner på nätet och mig själv.

Andra pockettitlar som också är nya i augusti:
* 1 augusti Jonas Gardell Om Gud Norstedts pocket
* 10 augusti John Grisham Testamentet Bonnier Pocket nyutgåva
* 10 augusti John Grisham Domen Bonnier Pocket nyutgåva
* 10 augusti John Grisham Agenten Bonnier Pocket nyutgåva
* 25 augusti Danielle Trussoni Angelologi Ponto pocket
* 25 augusti Anne Tyler Påminnerskan Ponto Pocket

2 kommentarer:

  1. Ajdå, där var minst fyra jag är intresserad av, Mike Larsson, Kolka, Babylon och Nattvandraren. Inte bra...

    SvaraRadera