Made in the UK

Made in the UK är ett samarbete mellan Victoria and Albert Museum och Vintage Classics, skapat för att fira Storbritanniens kreativa talanger. Vid sidan av den prestigefyllda utställningen ‘British Design 1948 – 2012: Innovation in the Modern Age’ kommer Vintage Classics att återutge några ikoniska brittiska böcker från samma period. De har bjudit in sju av Storbritanniens finaste designers för att skapa nya omslag för det mesta oförglömliga och livsförändrande böckerna.


I Capture the Castle av Dodie Smith. Designad av Celia Birtwell

The End of the Affair av Graham Greene. Designad av Sue Timney

The French Lieutenant’s Woman av John Fowles. Designad av Philip Treacy

The Sea, The Sea av Iris Murdoch. Designad av Zandra Rhodes

Money av Martin Amis. Designed av Saatchi&Saatchi

Enduring Love av Ian McEwan. Designad av Wilkinson Eyre Architects

A Spot of Bother av Mark Haddon. Designad av Michael Horsham

Utställningen kommer att löpa från mars till augusti 2012. Den kommer att visa 60 år av Storbritanniens kreativitet med inriktning mot produktdesign, mode och textil, möbler, keramik och glas, teaterdesign, grafik, fotografi, arkitektur, bildkonst och skulptur. Följ länken till förlagets hemsida längst upp i inlägget, så hittar du en tävling där du kan vinna alla titlarna. Sista datum för att tävla är 20 mars!

Källa: Vintage Classics utgivningskatalog Januari - Juni 2012

5 kommentarer:

 1. Coolt! Tack för tipset, skall tävla på en gång!

  SvaraRadera
 2. Hej, tack för bra tips och vilka fina omslag!
  Lo

  SvaraRadera
 3. Ah, fint att ni gillade dom, det gjorde jag med. Jag fick knyta nävarna hårt så inte fingrarna skulle klicka hem dom alla på bokus. Men dom står helt klart på önskelistan. Jag hoppas på vinst i tävlingen istället.

  SvaraRadera