Krim-alfabetet: E

Onsdag och ny bokstav i Krim-alfabetet. Vi är framme vid bokstaven E och där har jag valt ut följande titlar och författare.

En man med litet ansikte av Helene Tursten
Den här boken vann jag som påskdeckare från Piratförlaget för två år sedan. Det var mitt första möte med Tursten och jag var till en början rätt skeptisk. Jag tyckte att det var en spännande historia, men jag har ändå inte läst fler kriminalromaner av Tursten. Däremot har jag sett nästan alla hennes filmatiserade deckare om Irene Huss med Angela Kovacs i huvudrollen. Jag tycker dom är superbra!

Ekman, Kerstin
Jodå, hon är en spänningsromanförfattare av rang, Kerstin Ekman. Alla ni som har läst Händelser vid vatten håller nog med mig. I hennes böcker hittar man alltid en gnutta mystik och jag känner att det är lite av det som jag numera hittar i Johan Theorins böcker Skumtimmen och Nattfåk. Missa för allt i världen inte Ekmans nya bok Mordets praktik som utkommer på Albert Bonniers förlag den 4 september i år.

Elva av Arne Dahl
Ja, jag skrev ju rätt mycket om Arne Dahl förra gången. Ville bara poängtera att jag jättegärna vill hinna läsa alla deckare om A-gruppen inklusive Elva innan han sätter igång med nästa serie deckare. Den blev ju också nominerad till Bästa svenska kriminalroman förra året.

Länkar:
Helene Tursten
Kerstin Ekman
Arne Dahl

”Regler” för krim-alfabetet och tidigare bokstäver hittar du här!

Bokstaven av typsnittet Max Ernsts Öga används med tillstånd från grafikern Fredrik Andersson, typografism.se

6 kommentarer:

 1. E på plats hos mig också. (Tur att Krim-alfabetet finns, annars skulle nog min blogg aldrig uppdateras nu...)

  Irene Huss-filmerna har gått på en långfilmskanal ett tag nu och jag har så många gånger tänkt att se dem. Hoppas de går ett tag till!

  SvaraRadera
 2. Bokmoster: Det är på den långfilmskanalen jag har sett Irene Huss-filmerna. Jag tror jag plöjde tre-fyra stycken över julledigheten! Kul att du gillar Krim-alfabetet!

  SvaraRadera
 3. Bokstaven E är klar!

  http://lillao.blogg.se/2009/may/krimalfabetet-e.html

  SvaraRadera
 4. Klar med E!

  Jag har inte läst något av Tursten, men hon finns på min "Vill läsa"-lista :-).

  SvaraRadera
 5. Jag har också gjort en lista på E.

  SvaraRadera
 6. Nu kommer min E-lista också:http://klotho.wordpress.com/2009/05/31/krimalfabet-e/

  SvaraRadera