Novemberläsning

Planer och drömmar för nya lägenheten tar fokus från bloggen och annat märker jag. Dessutom har en ihärdig förkylning (influensan?) sänkt mig. För tillfället är jag utan röst. Så då får jag skriva istället för att prata.

Böcker jag har tänkt och vill läsa i november:


Flickvännen av Karolina Ramqvist. En författare och en bok jag blev nyfiken på för ganska exakt ett år sedan när Ramqvist vann Tidningen Vi's litteraturpris. Jag köpte boken men kom inte längre. Nu ska jag läsa.
Midaqq-gränden av Naguib Mahfouz. Lyrans jorden-runt-resa gör stopp i Afrika och jag gör mitt stopp i Egypten. Ett fynd på antikvariatdelen på årets bokmässa.
Italienska skor av Henning Mankell. Det var längesen jag läste Mankell. Han är rätt dyster. Men nu när nästan allt utom mörkret gör mitt liv lätt att leva så kan jag väl prova på lite dysterhet.
The night watch av Sarah Waters. Ja, det är ju så att Månadens Orange Prize-vinnare, On beauty av Zadie Smith, som jag ännu inte skrivit om (digital smäll på fingrarna), har jag redan läst. Så jag har valt att läsa en annan bok som var nominerad till priset samma år. Och det blir mitt första möte med Sarah Waters.
Instängd av Doris Lessing. Den fjärde och näst sista delen i serien Våldets barn om Martha. Del två och tre finns recenserade på bloggen.

Till detta skall läggas Fatta eld av Suzanne Collins som vi ska läsa i bokcirkeln. Men den verkar jag ledsamt nog ha packat ner redan (jag packade ner halva biblioteket inför visning av lägenheten) och jag får helt enkelt vänta till efter flytten med att läsa den.

Flytten ja, sista helgen i november bär det av till ny adress, fler rum inne, fler rum ute, garderober så vi slipper ha kläderna i resväskor, ett varmgarage för bilen och en park utanför dörren där man kan promenera. Lycka!

4 kommentarer:

 1. Ah, Midaqq-gränden av Naguib Mahfouz! Den är riktigt bra!

  SvaraRadera
 2. Ska bli intressant att höra vad du tycker om Sarah Waters. Krya på dig!

  SvaraRadera
 3. Anna: visst har du läst Nattvakten? Har för mig det. Gillade du den?

  SvaraRadera
 4. Jag tycker The Night Watch är riktigt, riktigt bra!

  SvaraRadera