Veckans deckarförfattare: Sofie Sarenbrant

Veckans deckarförfattare (som egentligen skulle bli förra veckans deckarförfattare, men då var jag på kurs och det var soligt och varmt ute, fanns alltså ingen tid över för bloggning. Nu när nordanvindarna åter börjat blåsa kan man sitta inomhus och skriveliskriva igen) är Sofie Sarenbrant.

Jag skriver om Sofie för att jag så många gånger har tänkt börja läsa hennes deckare, men inte kommit till skott. Alltid är det nån annan jäkla bok som lägger sig i vägen. Hur blir det så?

Sofie Sarenbrants debut, Vecka 36, kom ut på hösten 2010 på Damm förlag. I mars 2011 släpptes den på pocket på Ponto pocket. Den utspelar sig i det lilla fiskeläget Brantevik på Österlen.


I april 2011 kom uppföljaren ut, I stället för dig, som utspelar sig 16 år senare. Även den är utgiven på Damm förlag och i början av mars i år kom den ut på pocket på Ponto Pocket.


Nästan samma dag som I stället för dig kom ut på pocket, släpptes Sofie Sarenbrants tredje deckare, som den här gången ustpelar sig på SPA Yasuragi Hasseludden utanför Stockholm. Vila i frid heter den, och den 3 september i år kommmer den på pocket!


Tre sommardeckartips således!
Och glöm inte att spana in Sofies blogg på Amelia.

3 kommentarer:

 1. De två böckerna som utspelar sig i Brantevik har jag äntligen läst. Och gillat också. Vila i frid står än så länge oläst i hyllan, men Sofie Sarenbrant kommer nog att bli en återkommande författare i mina inköpslistor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter lovande Monika! Bra med rekommendationer.

   Radera
 2. Tack för de här boktipsen, Sofia är en tjej jag faktiskt aldrig hört om. Det finns ju massor av bra böcker man ville läsa, men man inser ju att livet är lite för kort för att hinna med precis allt :-)

  SvaraRadera