Lila är....?

Igår vid middagsbordet kom jag på att jag även skulle fota mina lila böcker såsom Snowflake har gjort. Jag satt och finurlade på en titel på blogginlägget och tänkte att det skulle vara på formen Rött är sött, Blått är flott, Grönt är skönt, Gult är fult och lila är....? Ja, vad sjutton är lila? tänkte jag och sa sedan frågan högt till Peter P som satt mitt emot mig.

Det heter Gredelint är fint kom det då. Han är ju så jäkla bra så man tappar andan. Och jag är inte ironisk nu. Jag älskar när jag får sådana där säkra och raka svar på något som jag själv inte har en aning om. Som att han satt och läste mina tankar (vad säger man på lila, vad säger man på lila) och bara väntade på att få svara på min fråga som skulle komma.

Här kommer i alla fall mina gredelina fina böcker!

Ett par deckare var visst gredelina också. Det blir väl lätt så när en serie innehåller många titlar, då går man igenom regnbågens alla färger. Yacobians hus är sommarens bokcirkelbok.

Här samsas Kipling och Lessing med Enquist och Kjærstad. Evanovich kommer jag knappt ihåg. Malmstens bok var fin.

1 kommentar:

  1. Åh, de är fina. Riktigt djuplila.
    Gredelin, det ordet har jag inte hört på jag vet inte när. Tänker på Tant Grön, tant Brun och tant Gredlin med sina fina klänningar. :-)

    SvaraRadera