Pockettips 10 december

Förbländningen av Elias Canetti

Idag är det Nobeldagen, och vad passar väl bättre då än tipsa om en nobelpristagare i litteratur som rätt nyligen kommit ut på pocket. Canetti mottog Nobelpriset i Litteratur 1981, precis 20 30 år sedan alltså. Modernista ger ut den här vackra pocketutgåvan av Förbländningen, debuten från 1935 som också är Canettis enda roman. Det handlar om boksamlaren och språkforskaren Peter Kein som är allt annat än sympatisk. Helst vill han bara sitta ensam i sin våning med sina böcker.

Som tillägg kan jag också meddela att jag igår fick veta att jag blivit antagen till kursen Nobelpriset i Litteratur 7,5 poäng i vår. Ska bli superkul! Om det är några fler bokbloggare (förutom Lyran som jag redan vet om) som ska gå den kursen, hojta till så kan vi ha lite roliga bloggdiskussioner.

7 kommentarer:

 1. Paula: men oj, det hade blivit fel där. Tur du var uppmärksam.

  Lyran: jaaa!

  Hannele: ja, det är väl inte en ren litteraturvetenskapskurs, då den ges på kultur- och mediainstitutionen, men det känns lika kul trots (eller tack vare) det.

  SvaraRadera
 2. Visst blir det rapporter Paperback Lover och Lyran? Funderade på den själv men hälsan vacklar och har sig så jag fick avstå...

  SvaraRadera
 3. Jag ska också läsa den är det tänkt! Har hämtat några böcker på biblioteket idag.

  SvaraRadera
 4. Violen: självklart blir det rapporter. Låter trist med hälsan, hoppas ingen allvarligt :-)

  Enligt O: du är smart du som lånar på biblan. Själv köper jag mig urfattig, men Bokbörsen är en räddande ängel ibland.

  SvaraRadera